ptundeland.blogg.se

Välkommen till en hälsoblogg med tips och information om träning och kost!

Lördags träning!

Kategori: Träning

Äntligen äntligen får jag träna igen! Ni anar inte vilken befrielse det är, jag är som en ny människa:) Nästan 2 månader helt utan träning har satt sina spår och jag har klättrar på väggarna den senaste tiden! Men nu kan jag äntligen träna igen men får börja försiktigt.
 
Idag var jag och testade ACTICs gym för första gången där min sambo arbetar som personlig tränare. Mycket fokus på teknik blev det i dagens upplägg som såg ut såhär;

Uppvärmning;
- Hopprep
- Dynamsik uppvärmning med pinne och kroppen

Huvuddel;
- Chins 3 set (se bild nedan)
- Frivändningar 5 set
- Knäböj 3 set 
- Benpress 3 set

Mage (30 sek per övning);
- Benindrag & piken på boll
- Legs lower
- Jackknife crossover
- Arms upp crunch
- Sit-up crossover
- V-sit
- Russain twist med boll
 
Ha nu en riktigt härlig lördag!
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Rörlighet

Kategori: Träning

Igår var jag uppe i Sthlm på FLX-utbildning för att kunna instruera i denna klass. FLX är en 30 mintuers klass där man arbetar med rörlighet och stretch, både i dynamsiska (i rörelse) men också statiska (stilla) rörelser. En klass som alla kan gå på, både den som är orörlig men också för den som redan är rörlig och vill bibehålla det. Alltså en jätte bra klass som jag varmt kan rekommendera! Perfekt att ha som uppvärmning innan man kör en annan klass eller skall ut i gymmet och köra eller som en avslutning efter ett hårt pass?
 
Varför skall man rörlighetsträna? Jo dels för att många styrkeövningar kräver att man har en god rörlighet i kroppen för att man skall kunna utföra de på ett korrekt tekniskt sätt. Stelheten skapar alltså begärnsningar både under fysisk aktivtet men även i vardagslivet vilket medför en ökad skaderisk. Därför är det viktigt att rörlighetsträna för att minska skaderisken samt för att det ökar cirukaltionen i kroppen. En bra rörlighet ger också bättre kroppskontroll och hållning och vem vill inte ha det?
 
Nu blir det till att nöta nöta in denna koregrafin! Wish me luck:)
 
 
 

Mellanmål

Kategori: Kost

 
Mellanmålstips - kesokaka
 
Här kommer ett tips på ett proteinrikt mellanmål eller kanske till fikat.
Lätt, Gott & Nyttigt, tre goda ting i ett! 
 
Recept:
3 ägg
250 keso
2 msk mandelmjöl 
Lite kardemumma
 
Visa ihop äggen och mjölet, tillsätt därefter keson och kardemumman och vispa ihop till en smet. Häll sedan över smeten i en ungssäker form och låt stå i ugnen i ca 20-30 min på 200°. Servera med lite bär och kvarg eller lite osockrad sylt. Klart och äta!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Müsli recept

Kategori: Kost

Hej på Er!
 
 
Mitt första inlägg blir ett recept på en supergod och nyttig hemmagjord müsli. Det som är så bra att man kan blanda i vad man vill och ta det man har hemma. Idag blev det den här blandningen:

1 dl fiberberikade havregryng
1 dl dinkelgryn
1 dl linfrön
1 dl solrosfrön
1 dl pumpafrön
1 dl chiafrön
1 dl nötter
1 dl kokosflingor
Lite kardemumma & vaniljpulver
1 dl russin
1 dl tranbär
1 dl goijibär
 
3 dl vatten
5 msk neutral olja
3 msk hounung
 
Sätt ugnen på 225 grader. Hacka nötterna grovt och lägg i en stor bunke. Tillsätt dinkelflingor, havregryn, solrosfrön, pumpafrön, chiafrön kokosflingor, nötter och linfrön och rör om. Blanda vatten, olja och honung noga och häll sedan över blandningen i bunken. Blanda om med händerna. Bred ut blandningen i en långpanna och sätt in i mitten av ugnen i ca 20-30 minuter. Rör om då och då för annars bränns muslin lätt. Låt kallna och blanda i den torkade frukten, russin och tranbär. 
 
Lycka till! :)