Ett litet middagstips - Nötfärsbiffar med blomkålsmos!
Biffar
500 g nötfärs
1 gul lök
1 ägg
Lite osötat ströbröd
Lite samba olek
Salt
Peppar
Blomkålsmos
2 små blomkålshuvuden
Salt
Vitpeppar
En skvätt lättmjölk
Persilja (eller gräslök som jag tog idag istället)
(Lite smör om man vill i)
Börja med att koka upp blomkålen då det tar en stund. Förbered därefter biffarna, blanda alla ingredienser och platta ut till biffar. Stek sedan i lite rapsolja tills de får fin färg och är genomstekta. När blomkålen är mjuk, häll av allt vatten och mosa blomkålen med stavmixer. Häll i övriga ingredienser och mixa till önskad släthet. Servera med en god sallad!
Idag testade jag ett nytt träningsupplägg där ett av programmen ser ut på följande sätt.
Knäböj 5x5 55 kg
Militärpress 5x5 27,5 kg
Marklyft 1x5 70 kg
Efter varje pass ökar man med 2,5 kg i knäböjen och i militärpressen (axelpress med stång), i mark ökar man 5 kg per pass. Därför måste man börja ganska så lätt för att kunna öka vikt vid varje pass.
Därefter körde vi chins och det var första gången jag testade med vikt! Blev överraskad då jag trodde att jag inte skulle klara 1 enda!
Chins med vikt: 10 kg 5 reps (fick lite hjälp på 2 reps) 5 kg 5 reps, 2,5 kg 5 reps
Frivändning teknikträning 20 kg 2x10
30 kg 3x10
Dips 12/10/10 reps
Snatch med kettlebell 12 kg 3x10
Avslutade med att rulla ut kroppen med foamroller! Måste bli bättre på att göra det oftare!
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla skal ingredienser och tryck sedan ut degen i en pajform. Sätt in i ugnen ca 8 min och förgrädda skalet.
Under tiden stek köttfärs, svamp, majs och kryddor i lite rapsolja. Blanda cream fraish och kvarg i en bunke. När pajskalet är klart häll över köttfärsblandningen i formen. Häll sedan över cream fraish/kvarg blandningen och strö över med lite riven ost, tomater och paprikakrydda. Sätt in i ugnen i ca 30 min på 200 grader!
Hemmagjord tacokrydda (blir en burk):
1/2 dl spiskummin
1/2 dl paprikapulver
1/2 dl oregano
1/2 dl chilipulver
2 tsk svartpeppar
2 tsk cayennepeppar
Lycka till!
Bilden är från Google, glömde ju ta kort på min paj:(
Världens godaste knäckebröd! Perfekt som snacks, till osten, till mellanmålet eller till frukost!
Blanda:
2 dl majsmjöl
1/2 dl linfrön
1/2 dl sesamfrön
1/2 dl pumpafrön
3/4 dl solrosfrön
Häll över:
2,5 dl kokande vatten
1/2 dl rapsolja
Flingsalt
Sätt ugnen på 150 grader. Blanda alla torra ingredienser. Häll sedan över vattnen och oljan. Rör om och kavla ut på bakplåtspapper på ungsplåtar.
Tips! Använd bakplåtspapper när du kavlar ut degen, lägg den över degen och dra ut med händerna så det blir ett tunt lager. Strö över flingsalt och sätt in i ugnen i ca 1 h. Avnjut sedan ett underbart knäckebröd!
Efter tvätt och bakning ska jag nu möta upp Julia & Sandra för och checka in en ny juice- och smoothiebar i Vasa! Sen blir det ett axel & tricepspass innan jag ska ha lite kvalitetstid med mannen min!
Hej!
Mitt namn är Emelie Undeland, jag är 26 år och jobbar som Personlig tränare på SATS i Göteborg. Jag har en kandidatexamen i hälsopromotion och idrottsvetenskap från Göteborgs universitet samt att jag är utbildad Lic. Personlig Tränare. Träning, kost och hälsa är något jag verkligen brinner för och därför vill jag dela med mig av mina kunskaper. Är du intresserad av personlig träning kontakta mig på: [email protected]